Over ons

Momentum Leisure is een internationaal georiënteerde onderneming die zich richt op ontwikkeling en exploitatie van grootschalige leisure-concepten. Dit wordt in samenwerking gedaan met Momentum Capital B.V., co-investeerders en strategische zakenpartners in Europa. Zo wordt er onder meer samengewerkt met de Plopsa Group van Studio 100 die al acht themaparken in België, Nederland, Duitsland en Polen bezit dan wel belangen daarin heeft.

Onze missie

Momentum Leisure is actief in leisure. Wij rollen opt dit moment een themaparkenformule uit in Polen. Vanuit die positie willen we onze positie op de Europese markt versterken. Wij ontwikkelen leisure-concepten met een langetermijnstrategie en een veilig, duurzaam en milieuvriendelijk karakter. We initiëren belevingen waarin bezoekers van elke leeftijd actief kunnen recreëren en ontspannen met educatieve doelen en waarden door middel van amusement en spel in een veilige omgeving. 

Onze visie

Momentum Leisure ontwikkelt veilige en duurzame leisure-projecten waar bezoekers actief kunnen ontspannen.

Veiligheid
Recreëren doe je in een veilige omgeving zonder zorgen. Of dit nu gaat om  de zekerheid van veilige attracties, een kindvriendelijke omgeving of hoge hygiënische normen; voor Momentum Leisure is veiligheid een kernwaarde.

Het begint al bij de bouw van de parken waar nauwlettend aan alle veiligheidsvoorschriften wordt voldaan en attracties zorgvuldig worden geconstrueerd en getest. Momentum Leisure wil dat bezoekers zich niet alleen welkom voelen en een fijne dag beleven, maar dat ze ook de zekerheid hebben dat ze in een veilige omgeving recreëren.

Duurzaamheid themaparken
Onze themaparken worden gebouwd met aandacht voor duurzaamheid en wij streven continu naar een verdere verduurzaming van onze leisure-projecten. De Majaland-parken worden daarom  voorzien van zonnepanelen, waarmee straks (een deel van) de benodigde energie vanuit een duurzame bron komt. Een bijdrage aan een beter klimaat behoort dus tot de kernwaarde van Momentum Leisure.

Bestuur

Martijn van Rheenen

Martijn van Rheenen is oprichter en (indirect) meerderheidsaandeelhouder van Momentum Capital. Hij initieerde vanuit Momentum in 2008 de eerste grondaankopen in Polen en sloot de joint venture met Plopsa. Van Rheenen houdt zich in andere ondernemingen bezig met climate tech om een bijdrage te leveren aan het voorkomen van verdere klimaatverandering. Hij heeft onder meer het bedrijf Perpetual Next opgericht dat zich richt op carbon removal en het opwaarderen van biogene reststromen.

Robert Rosinski

Robert Rosinski is sinds 2009 actief voor Momentum en uitgegroeid tot Head of Operations Leisure. Hij was en is volledig betrokken bij de bouw en exploitatie van Majaland Kownaty en bij de uitrol van deze formule bij de drie te bouwen parken. Robert is al jaren de meest verbindende schakel tussen Momentum, de lokale Poolse medewerkers en overheden en partner Plopsa.

Kevin Ho

BA in International Business. Board member van Momentum Capital en STAK Management Perpetual Next. Ruime ervaring in Accounting & Control bij multinationals TMF Group, ATC Group en Raet.

Raad van Commissarissen

Rory van ’t Schip

Rory van ‘t Schip is Master of Science, Registeraccountant en Head of Finance and Control van Momentum sinds maart 2019. Voorheen werkte hij als Audit Manager bij Mazars.

Jeroen Beckers

Jeroen Beckers is sinds 1 januari 2022 lid van de Raad van Commissarissen van L&HP. Als business en personal coach bij Flow+ richt Jeroen zich op begeleiding van ondernemers om hun onderneming naar een volgende fase te brengen. Tevens is Jeroen Beckers General Manager bij IPN Global, een internationaal netwerk van ondernemers met als doel het uitwisselen van kennis, ervaring en best practices op mondiaal niveau.

Christian Gyasi

Christian Gyasi is al vanaf de oprichting van Momentum Capital actief. Hij is reeds 15 jaar verantwoordelijk voor Capital Markets binnen de leisure en climate tech bedrijven van Momentum Capital. Christian is (indirect) aandeelhouder van Momentum Capital en een cruciale schakel tussen de ondernemingsactiviteiten en de ondernemende investeerders in de financiële achterban.

Partners Plopsa Group

Steve Van den Kerkhof

Steve Van den Kerkhof begon in 1999 als financieel manager bij Plopsa. Sinds 2000 is hij CEO van de Plopsa Group. In die rol bouwde hij de Plopsa-formule uit in verschillende landen in Europa tot een totale jaaromzet van ongeveer 100 miljoen euro.

Luc Van der Biest

Luc Van der Biest is sinds jaar en dag actief bij Plopsa. Op dit moment is hij directeur Bouw en Investeringen en zag hij toe op de bouw van alle parken en attracties in alle afgelopen jaren. In Nederland, Duitsland en in Polen.

Sofie Billiauw

Sofie Billiauw was voorheen Audit Manager bij PWC, als ook Audit Manager bij BDO. Sinds 2017 is zij Finance Director bij Plopsa - Studio 100.